Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak být oblíbený a mít dobrou pověst u kamarádů

Snad každý z nás chce mít spoustu dobrých přátel, kluka/holku, který nás miluje, být oblíbený, mít doboru pověst a mnoho dalšího. Aby jste toho dosáhli se stačí držet těchto rad a vše Vám půjde snadněji.
 
 
1. Buďte upřímní. Když máte jiní názor než ostatní v partě řeknětě jim to. Nebojte se, že vybočujete z řady, stojte si za svým. Říkejte věci vždy upřímně a od srdce.
 
2. Mluvte pravdu, pravdu a jen pravdu. Kdo lže daleko se nedostane. I sebemenší lež je lží. Pravda je cenější než zlato.
 
3. Nelžete, když to neumíte. Vím, že bodem č. 2 si s bodem č. 3 si trochu protiřečím, ale někdy je malá lež lepší než krutá pravda, avšak nelžete, když vše nemáte promyšlené, nikomu tím (ani sobě) neublížíte a když jste průhlední jako igelitový sáček (každý na Vás pozná, že lžete).
 
4. Přátelé se získávájí přátelským a milým chováním. Pokud se s každou osobou, která Vás osloví odmítáte bavit, ve škole nikoho nezdravíte (ani učitele), pořád se mračíte, neustále někam spěcháte, nedivte se, že nemáte moc přátel. Přátelé potřebují vědět, že Vás mají, že tady jste pro ně. Zkuste se na lidi kolem sebe usmívat a sledujte ty změny. Stačí se usmát na miminko v tramvaji, usmát se když se na Vás někdo např. ve škole podívá, popř. ho pozdravit. Nebuďte zapšklí a netvařte se kysele jako citron.
 
5. Nerozšiřujte drby a pomluvy. Drb je výmysl nebo povídačka o někom, kterou si většinou každý upraví k obrazu svému. Pomluva je když se rozejdete s klukem a při chození s ním jste u něho doma našla ve skříni plyšáka. ze začátku Vám to přišlo roztomilé, ale když Vám dal Váš miláček tzv. bye jste to využila ze zlosti proti němu. Vám by se určitě také nelíbilo kdyby si o Vás celá škola/pracoviště povídalo, všichni se hloupě chichitali a jediní Vy by jste byli mino dění. Co se nelíbí Vám nedělejte druhým.

6. Vzájemná pomoc a podpora. Jednou pomůžu já Tobě, jindy zase Ty mně. Je Váš kamarád smutný? Pomozte mu se z toho dostat. Rozveselte ho nějak. Zkuste ho vyháthnout třeba na fotbalový zápas nebo ho vyzvěte na souboj ve videohře. Když mu pomůžete tak si to zapamatuje. Naopak když bude v úzkých a Vy na něj lidově řečeno kalíte tak nepočítejte s tím, pokud Váš kamarád není velký dobrák, že Vám příště pomůže.
 
7. Neschovávejte se před okolím. Máma Vám koupila nové tričko, ale vy se bojíte, že si Vás tak každý všimne, a to vy nechcete? Nestyďte se, klidně se v něm promenádujte přede všemi (pokud takové ještě nikdo nemá). Pokud se budete stranit od společnosti nečekejte, že za Vámi všichni přiběhnou a každý bude toužit aby s Vámi šel ven aj. Musíte se také někdy zapojit. Např.: Pozvěte kamarády k sobě, jeďte společně na výlet, nestyďte se chodit v živých a výrazných barvách. Nebuďte sedé myšky. Musíte být vidět, když budete vidět, lidé si Vás budou všímat, budou si Vás pamatovat, budou Vás znát. O Vás budou mluvit.

8. Nebudte naivní a namyšlení. Musíte poznat opravdovou pochvalu od škodolibé. Pokud Vám Vaše školní rivalka pochválí ty boty od mamky, které jste si vypůjčila, ale bohužel v nich vypadáte úplně směšně, nenechtjte si to líbit. Musíte se naučit rozpoznat upřímnou pochvalu od té zákeřné. Žádné z rad však nenavádí k tomu, aby jste byli sebestřední, žili jen sebou, nebrali ohled na osatní a to hlavní - byli namyšlení. Namyšlemost a povýšenost také s povrchností a závistí jsou nejhorší věci co snad můžou být. Nemyslete si, že jste dokolaní. NIKDO NENÍ DOKONALÝ. Jen proto, že máte mobil za 5 000,-KČ a kamarádka za 1 200,-KČ není méněcenná než Vy. I kdyby Vašim rodičům patřilo nějvětší sídlo na světě, nejste o nic více než ostatní lidé. Nezáviďte druhým věci, které nemáte. A už vůbec jim nešpiňte jméno tím, jaké nosí hnusné hadry, jen proto, že Vy sami by jste je chtěli a máte zlost, že je má někdo místo Vás.
 

Pokud se budete snažit tyto rady dodržovat, uvidíte, že budete oblíbení a vážění. Kamarádi si Vás oblíbí ještě více, musíte jim ale také někdy dát najevo, jak moc jsou pro Vás důležití. Nezapomínejte na úsměv, milé, přátelské a ochotné chování!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář