Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdraví a Krása

 


POZOR!!! NanoKnife

Lékaři na Bulovce unikátně operují rakovinu, přístroj přinutí nádor zemřít

http://www.novinky.cz/domaci/244375-lekari-na-bulovce-unikatne-operuji-rakovinu-pristroj-prinuti-nador-zemrit.html

Vyoperovat zhoubný plicní nádor, který byl klasickým způsobem neodstranitelný, se podařilo při unikátní operaci lékařům z fakultní nemocnice na pražské Bulovce. O srpnovém zákroku lékaři informovali v pondělí.

 

 

Lékaři využili novou metodu tzv. ireverzibilní elektroporatizace s přístrojem NanoKnife. Při operaci se nádor přímo neodstraňuje, ale je vystaven elektrickému poli. Nádorové buňky propadají apoptóze, tedy programové smrti, a nádor postupně mizí.

„Elektrické pole v podstatě obalí nádor a způsobí asi po deseti minutách nezvratné porušení buněčných membrán. Velmi zajímavé přitom je, že při výkonu nejsou poškozeny cévy, nervy, mízovod apod. v okolí nádoru. Operace je tak téměř bezkrevná a mini-invazivní,“ uvedl k zákroku přednosta Chirurgické kliniky FN Na Bulovce docent Jan Fanta.

Přednosta Chirurgické kliniky FN Na Bulovce doc. MUDr. Jan Fanta, DrSc. (uprostřed) a část jeho týmu lékařů

 

Přednosta Chirurgické kliniky FN Na Bulovce Jan Fanta (uprostřed) a část jeho týmu lékařů

FOTO: FN Na Bulovce

Pacient byl po operaci propuštěn do domácího ošetřování a kontrolní vyšetření měsíc po zákroku ukázalo, že nádor zmizel, konstatovali lékaři.

Operace za použití zmiňovaného přístroje byly již v červenci provedeny v Praze a Plzni u pacientů s nádory jater a slinivky břišní. Lékaři nicméně dodávají, že tento způsob léčby nádorů je prozatím alternativní a je vhodný pro vybrané pacienty. "Metoda se nicméně jeví jako nadějná,“ konstatuje Fanta.

FOTO: FN Na Bulovce

Výhodou metody je i skutečnost, že dochází k rychlému hojení ran a pacienti často mohou opustit nemocnici již následující den po zákroku.

 

 

 

Chcete mít lepší paměť? chcete žít zdravě? tak tady je něco po čem se vám zlepší pamt a zjednoduší učení! odkaz! zde! http://www.lekarna.cz/walmark-lecithin-forte-1325mg-tob-30/

 

 

Akné

Akné trpí asi každy v pubertě. Tady se dozvíte, jak proti tomu bojovat!

Rada pro Holky: nejlepší na akné je antikoncepce... Ano, sice se nedoporučuje jí brát, tak v raném věku, ale když už, tak to působí dost spolehlivě proti akné... 

Pak jsou tu různe mastičky, čistíci vody, atd...

Koupení nějaké masti- doporučuji Clean&Clear Advantage QUICK CLEAR Treatment Gel. A nebo čistící vodu od AVONU. Clean&Clear čistíci voda není až tak účinná...

Pak jsou tu masti, které si dokáže každý vyrobit doma:

 

Po dokonalém vyčištění pleti, ji dostatečně hydratujte pomocí krému. Vyrobit si ho můžete i doma. Ideální je například měsíčková mast, kterou zakoupíte v lékárně nebo v obchůdcích s přírodní kosmetikou.

Problematická pleť má také nárok na domácí masky, které pomohou v boji s akné. Antiseptické a čistící účinky má pleťová maska připravená z jednoho jablka, lžičky medu a lžičky mleté skořice. Pokud navíc přidáte lžíci vloček, poslouží i jako peeling.

 

 

Bylinky pomáhají zbavit se akné

Skvělými pomocníky v boji proti akné jsou bylinky. Fungují mnohem lépe než finančně náročné přípravky z drogerií a příprava bylinkových pleťových masek nebo nálevů proti akné není nijak složitá.

Bylinkový nálev k omývání pleti si můžete připravit z petržele, máty nebo kopřivy (obě byliny mají skvělé antiseptické účinky), heřmánku (výborně pleť vyčistí), řebříčku, šalvěje nebo levandule. Tyto nálevy můžete používat míst navlhčených čistících ubrousků.

Pro vyčištění pleti, která trpí akné, se také hodí citrón. Šťávu z citrónu si vymačkejte, namočte do ní vatové tampónky a pleť vyčistěte. Místo citrónu můžete použít i šťávu z česneku.

Tyhle typy jsou jak pro holky, tak pro kluky...

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.......

Grin,10. 10. 2012 22:22

chcete byt krasni jako ja? žijte jako ja :DDDD